Stichting OZO Projecten Contact Email Doneren

Stichting Onderlinge Zorg Oekraïne, Oost Voorgors 79, 3241 KD Middelharnis
Nieuws
Hulptransport Oekraïne
2023/05/30


D.V. Woensdagmiddag 31 mei zal er weer een noodhulptransport van Stichting OZO richting Oekraïne gaan. Vorige week is de aanhanger gevuld met hulpgoederen en zijn de papieren in orde gemaakt. Ook deze keer gaat er weer veel incontinentiemateriaal, medicijnen en brandweer materiaal mee. Tijdens het werk bezoek zullen we vanuit het bejaardenhuis van Stichting OZO in Nagydobrony ons werk gaan doen, zoals hulpverleningsadressen en projecten bezoeken. Vrijdagavond 9 juni hopen we weer terug te keren. Graag uw gebed voor de reis en het verblijf daar! Vanaf komende donderdag of vrijdagavond zijn we te volgen via https://www.stichting-ozo.nl/index.php?view=wb&id=2023_02 We proberen elke avond een update van onze reis te geven. Ook op de facebookpagina komen korte berichten te staan. Deze keer reizen Albert van Holten, Michel Koppenaal en Adri van der Laan over de weg. Hans den Hartog neemt het vliegtuig.

De oorlog duurt voort
2023/04/11


Hoewel de oorlogshandelingen ver verwijderd van ons werkgebied plaatsvinden, zijn de gevolgen van de oorlog in Nagydobrony waar ons bejaardenhuis Rehoboth staat, steeds duidelijker merkbaar. Hoge prijzen, brandstofschaarste, elektriciteitsuitval, het vertrek van jonge mensen naar het westen, de aanwezigheid van vluchtelingen en nog verschillende andere zaken, maken het leven in het westen van Oekraïne steeds moeilijker. Daarnaast leven velen -ook de medewerkers van OZO- in spanning of ze een oproep krijgen om zich te melden voor het leger. Grote zorgen allemaal. St. OZO wil helpen met hulpgoederen. Helpt en bidt U mee?
Stichting OZO weer naar Oekraïne
2023/01/11


GOEREE-OVERFLAKKEE – Woensdag 11 januari, vertrekken weer een aantal mensen van Stichting OZO (Onderlinge Zorg Oekraïne) met een noodhulptransport. De kar en de bus (gesponsord door Installatiebedrijf De Branding) is weer afgeladen en staat gereed om te vertrekken richting Oekraïne. Tijdens dit 66e werkbezoek, wat eigenlijk noodhulptransport is, zullen verschillende goederen worden afgeleverd bij ‘de basis’, van St. OZO, het bejaardenhuis Rehoboth in Nagydobrony in het westen van Oekraïne. Deze keer gaan er een ruim aantal aggregaten mee, omdat door de oorlogshandelingen regelmatig de elektriciteit wordt afgesloten. Ook zijn er lampen die op zonne-energie werken ingeladen. Verder incontinentiemateriaal, medicijnen, materialen voor de gezondheidszorg en brandweer materiaal. De meeste goederen zijn door bedrijven en particulieren geschonken. De overige zaken zijn door Stichting OZO zelf aangeschaft met het geld dat ook de afgelopen tijd weer ruimhartig geschonken is. Hulp blijft vooral ook in deze onzekere tijd van oorlog en armoede hard nodig.
Geslaagd benefietconcert ten bate van Oekraïne
2022/12/21


Vrijdag 16 december werd er een benefietconcert georganiseerd in de Overkant aan de Dijkstelweg in Ouddorp. De opbrengst van dit concert was voor de helft bestemd voor de herbouw van een muziekschool in Kiev en de andere helft wast bestemd voor Wereldwerk Doopsgezinde Gemeente voor een project in Oekraïne en voor Stichting OZO. De uitvoerenden van het concert waren Tabea Lanzke, Hanna Manokina en haar dochter Solomina. Allen afkomstig uit Oekraïne. Deze solisten voeren enkele prachtige werken op piano, verschillende fluiten en de jonge Solominia op viool. Veel aandacht kreeg ook het slotconcert van Jacqueline Edeling op haar accordeon, harmonica, concertina en bandoneon.

In totaal werd er € 975,- opgehaald. Van dit bedrag was € 245,- voor Stichting OZO. Allemaal bedankt voor deze mooie bijdrage.
Noodhulptransport door Stichting OZO
2022/10/18


GOEREE-OVERFLAKKEE – Als alles volgens plan verloopt, vertrekt woensdagmiddag 19 oktober weer een noodhulptransport van Stichting OZO richting Oekraïne.

Een vijftal medewerkers van Stichting OZO (Onderlinge Zorg Oekraïne) hoopt woensdagmiddag weer te vertrekken met een noodhulptransport naar Oekraïne. Men heeft in de afgelopen maanden weer veel spullen verzameld zodat er ook deze keer weer voldoende ‘vulling’ is voor een transport. Deze keer gaat er ook weer veel incontinentiemateriaal mee. Dit materiaal is in Oekraïne niet zo gemakkelijk verkrijgbaar en heel duur. Verder is de kar geladen met houdbare voedingsmiddelen, gebreide dekens en veel medische materialen, zoals verbandmiddelen. Naast het brengen van goederen zullen de deelnemers aan het transport ook de verschillende projecten in het werkgebied bezoeken.

In deze tijd van grote spanningen in Oekraïne is de hulp van Stichting OZO nog heel nodig. Wie meer info wil en het transport wil volgen kan terecht op de website van de stichting: www.stichting-ozo.nl
Jarige bewoonster verzorgingshuis Rehoboth
2022/08/23


Deze week vierde tante Erzsike haar verjaardag. Ze is nu 75 jaar oud. Van harte gefeliciteerd namens St. OZO en wensen u nog een fijne tijd toe in Verzorgingshuis Rehoboth.

Copyright © 2011 | Sitemap | Webdesign & development by St. OZO | Sponsored by XSARUS
Foto's werkbezoek 67, van 31 mei t/m 9 juni 2023.
Recente nieuwsberichten

Neem contact met ons op