Stichting OZO Projecten Contact Email Doneren

Stichting Onderlinge Zorg Oekraïne, Oost Voorgors 79, 3241 KD Middelharnis
Nieuws
Stichting OZO weer naar Oekraïne
2023/01/11


GOEREE-OVERFLAKKEE – Woensdag 11 januari, vertrekken weer een aantal mensen van Stichting OZO (Onderlinge Zorg Oekraïne) met een noodhulptransport. De kar en de bus (gesponsord door Installatiebedrijf De Branding) is weer afgeladen en staat gereed om te vertrekken richting Oekraïne. Tijdens dit 66e werkbezoek, wat eigenlijk noodhulptransport is, zullen verschillende goederen worden afgeleverd bij ‘de basis’, van St. OZO, het bejaardenhuis Rehoboth in Nagydobrony in het westen van Oekraïne. Deze keer gaan er een ruim aantal aggregaten mee, omdat door de oorlogshandelingen regelmatig de elektriciteit wordt afgesloten. Ook zijn er lampen die op zonne-energie werken ingeladen. Verder incontinentiemateriaal, medicijnen, materialen voor de gezondheidszorg en brandweer materiaal. De meeste goederen zijn door bedrijven en particulieren geschonken. De overige zaken zijn door Stichting OZO zelf aangeschaft met het geld dat ook de afgelopen tijd weer ruimhartig geschonken is. Hulp blijft vooral ook in deze onzekere tijd van oorlog en armoede hard nodig.
Geslaagd benefietconcert ten bate van Oekraïne
2022/12/21


Vrijdag 16 december werd er een benefietconcert georganiseerd in de Overkant aan de Dijkstelweg in Ouddorp. De opbrengst van dit concert was voor de helft bestemd voor de herbouw van een muziekschool in Kiev en de andere helft wast bestemd voor Wereldwerk Doopsgezinde Gemeente voor een project in Oekraïne en voor Stichting OZO. De uitvoerenden van het concert waren Tabea Lanzke, Hanna Manokina en haar dochter Solomina. Allen afkomstig uit Oekraïne. Deze solisten voeren enkele prachtige werken op piano, verschillende fluiten en de jonge Solominia op viool. Veel aandacht kreeg ook het slotconcert van Jacqueline Edeling op haar accordeon, harmonica, concertina en bandoneon.

In totaal werd er € 975,- opgehaald. Van dit bedrag was € 245,- voor Stichting OZO. Allemaal bedankt voor deze mooie bijdrage.
Noodhulptransport door Stichting OZO
2022/10/18


GOEREE-OVERFLAKKEE – Als alles volgens plan verloopt, vertrekt woensdagmiddag 19 oktober weer een noodhulptransport van Stichting OZO richting Oekraïne.

Een vijftal medewerkers van Stichting OZO (Onderlinge Zorg Oekraïne) hoopt woensdagmiddag weer te vertrekken met een noodhulptransport naar Oekraïne. Men heeft in de afgelopen maanden weer veel spullen verzameld zodat er ook deze keer weer voldoende ‘vulling’ is voor een transport. Deze keer gaat er ook weer veel incontinentiemateriaal mee. Dit materiaal is in Oekraïne niet zo gemakkelijk verkrijgbaar en heel duur. Verder is de kar geladen met houdbare voedingsmiddelen, gebreide dekens en veel medische materialen, zoals verbandmiddelen. Naast het brengen van goederen zullen de deelnemers aan het transport ook de verschillende projecten in het werkgebied bezoeken.

In deze tijd van grote spanningen in Oekraïne is de hulp van Stichting OZO nog heel nodig. Wie meer info wil en het transport wil volgen kan terecht op de website van de stichting: www.stichting-ozo.nl
Jarige bewoonster verzorgingshuis Rehoboth
2022/08/23


Deze week vierde tante Erzsike haar verjaardag. Ze is nu 75 jaar oud. Van harte gefeliciteerd namens St. OZO en wensen u nog een fijne tijd toe in Verzorgingshuis Rehoboth.
Zomerconcert Doopsgezinde kerk te Ouddorp
2022/06/04


D.V. 9 juli 2022 Zomerconcert. Gratis intree maar uw donatie is welkom! Zaal open om 19:00. Doopsgezinde kerk te Ouddorp
Sponsorloop voor kinderen van Bátyú
2022/05/28


Een superleuk geslaagde actie voor St. OZO project “Hulp aan de kinderen van Bátyú”. De leerlingen van SBO De Wegwijzer uit Middelharnis hebben met veel enthousiasme (als onderdeel van de koningsspelen, vrijdag 22 april jl.) een sponsorloop gelopen. We waren, net als jullie, erg verrast door het eindresultaat. OZO-medewerkster Tanja kwam de cheque op dinsdag 24 mei in ontvangst nemen. Een verrassingsmoment voor OZO. Opbrengst: € 3.484, -Tanja vertelde nogmaals aan de kinderen voor wie dit geld bestemd is en wat ze ermee kunnen gaan doen. Kleding, eten, schoolspullen kopen. De kinderen krijgen de mogelijkheid om lekker te douchen, enz. De leerlingen van de Wegwijzer kregen allemaal een versgebakken koekje vanuit Oekraïne, meegenomen door de werkgroep OZO. Op de koekjes stond het woord Béke (vrede) en duifje. We zijn heel blij met deze geslaagde actie! Hartelijk dank!!

Copyright © 2011 | Sitemap | Webdesign & development by St. OZO | Sponsored by XSARUS
Foto's werkbezoek 66, van 11 januari t/m 20 januari 2023.
Recente nieuwsberichten

Neem contact met ons op