Adopteer Elisabeth

Moscsak
Elisabeth
24-01-1933

Tante Lizzie zag het levenslicht op 24 januari 1933 in Szalóki. Na de lagere school werkte zij dertig jaar in een schoenenfabriek. Hier ontmoette zij de man met wie zij in het huwelijk trad. Ze leefden en werkten voor de toekomst van hun twee dochters, die zelfs een universitaire opleiding konden volgen om te kunnen slagen in het buitenland. Na een 43 jaar durend gelukkig huwelijk stierf haar man aan een hartkwaal. Tante Lizzie had de mogelijkheid om te verhuizen naar Hongarije, waar haar dochters inmiddels een goede baan gevonden hadden, maar kon niet loskomen van haar geboortestreek. Maar alleen is maar alleen. Via een krantenartikel over het verzorgingshuis zocht ze contact met directeur Hidi Jenö en tot haar grote vreugde werd zij bewoner. Tante Lizzie is een hartelijke vrouw die heel sociaal haar plaats inneemt temidden van de medebewoners. Zoals ze zelf zegt is de liefde en genade van God het fundament in haar leven, waarover ze hartelijk kan getuigen. Haar hobby’s zijn lezen, handwerken en kruiswoordpuzzels oplossen. Ze is gezond, maar heeft wat last van reuma.