Gelukkig is Etel néni al geadopteerd

Etelka
Ignát
Etel néni
25-05-1932

Etel zag het levenslicht op 25 mei 1932 in Slowakije, in het dorp Pinkovce. Al op jonge leeftijd moest zij hard werken voor het gezin waarvan zij deel uitmaakte. Ze laadde treinwagons, hielp bij de tarweoogst en werkte ook als naaister. Daarna werkte zij in een lijmfabriek waar ze een longaandoening opliep. Ze trouwde en kreeg een zoon die helaas maar 24 dagen heeft geleefd. Ze viel in een diepe depressie, maar God zegende haar met opnieuw met een zoon. Het gezin verhuisde naar Oekraïne en woonde in een buitenwijk van de stad Úngwár. Na enkele jaren overleed haar man en enige tijd daarna haar zoon. Etel voelde zich alleen en angstig in de grote stad en een vriendin adviseerde haar contact op te nemen met de directie van verzorgingshuis ‘Rehoboth’ in Nagydobrony, waar ze nu sinds januari 2013 woont. Etel is een sociale vrouw, leest veel in de Bijbel, zingt graag en helpt medebewoners. Ze is God dankbaar voor Zijn zorg in haar ouderdom.