Gelukkig is Szerjozsa al geadopteerd

Rafalovszki
Szerjozsa
23-02-1954

Sergei, een Oekraïense Jood, werd geboren op 23 februari 1951 in Lviv. Hij was enig kind en doorliep de lagere school. Tot zover had hij een gelukkige jeugd totdat zijn vader hem verliet nadat zijn moeder was gestorven. Juist in deze periode werd hij getroffen door tuberculose, maar herstelde hiervan. Na een aantal moeilijke en eenzame jaren vond hij werk bij een drukkerij. Blij met deze baan verrichte hij dertig jaar met veel inzet allerlei werkzaamheden. De drukkerij kreeg te kampen met financiële problemen, moest Sergei ontslaan en hij zocht zijn heil bij een Joodse organisatie in Úngwár, die zich met bed, bad en brood ontfermt over de Joodse medemens. Deze organisatie benaderde de directie van verzorgingshuis Rehoboth om Sergei onderdak te bieden, met positief gevolg. Sergei is een denker, praat niet veel, maar is een dankbare bewoner met nog een goede gezondheid.