Gelukkig is Erzsike al geadopteerd

Taptics
Erzsike
12-05-1954

Erzsike werd geboren op 12 mei 1954 in Rafajna. Ze doorliep de basisschool in Rafajna en ging daarna werken op een kolchoz (landbouwbedrijf). Een broer vertrok in die tijd naar Rusland waarna ze hem nooit meer gezien heeft. In 1972 trouwde zij met een handelaar die voor zijn business vaak naar Hongarije reisde. Er worden een jongen en een meisje geboren.
Na een gelukkig huwelijk van 25 jaar sterft haar man aan een ernstige ziekte. Vier jaar daarvoor onderging Erzsike een baarmoederoperatie en later werd haar blinde darm weggehaald. Ze kon hierdoor niet meer werken. Enige jaren na het overlijden van haar man werd ze door een beroerte getroffen. Er breken moeilijke jaren aan. Haar zoon vertrekt om nooit meer terug te keren. Haar dochter ziet moeder meer en meer als een financieel blok aan het been en wil van haar af. In 2009 trekt ze Erzsike resoluut de auto in, dumpt haar in verzorgingshuis ‘Rehoboth’ en laat taal nog teken meer van zich horen. Intussen wordt Erzsike liefdevol verzorgd in het verzorgingshuis. Door de beroerte kan ze moeilijk praten en lopen. Erzsike is het zonnetje in huis. Haar hobby’s zijn gedichten schrijven en lezen.